Menu

Kinderraad

Kinderen hebben bij ons iets te vertellen.

Als je een park hebt dat speciaal voor kinderen is, dan is de mening van kinderen over het park natuurlijk erg belangrijk. Bovendien zijn kinderen vaak goed in het bedenken van simpele oplossingen. Juist daarom heeft Plaswijckpark een kinderraad opgericht. Een groep kinderen tussen de zeven en twaalf jaar vertelt aan mensen van het park wat ze leuk vinden, wat ze niet leuk vinden en wat ze graag willen.

Ieder kind is speciaal, zegt de kinderraad.

Sinds de zomer van 2018 komt de kinderraad vier keer per jaar bij elkaar. De kinderen vergaderen over wat ze spannend of saai vinden. Wij luisteren vol interesse naar hun creatieve ideeën. Ook vertellen ze ons wat ze belangrijk vinden. Ieder kind is even speciaal, zegt de kinderraad. Alle kinderen hebben het naar hun zin in Plaswijckpark, maar het kan natuurlijk altijd nog leuker en beter.

We luisteren naar de kinderraad.

We gebruiken de manier waarop de kinderraad naar ons park kijkt, bij onze nieuwe plannen. We nemen de kinderraad heel serieus. Wat we zelf bedenken wordt alleen maar beter door naar de kinderraad te luisteren.

De kinderraad als afspiegeling van Rotterdam.

We willen graag dat kinderen uit alle buurten van Rotterdam vertegenwoordigd zijn in de kinderraad. Op deze manier zien we de diversiteit van de stad terug in onze kinderraad.

We volgen het advies van de kinderraad op.

Onze kinderraad heeft zich over het ‘afvalprobleem’ gebogen. Na veelvuldig testen, brainstormen en een flinke portie toekomstkijken hebben zij een bijzonder afvalscheidingsstation bedacht. Het station biedt ruimte voor papier, blik, petflessen, gft, drinkpakjes en (koffie)bekers en is speciaal ontworpen om kinderen te leren over het belang van afvalscheiding. Het eerste prototype is geplaatst. Wij zijn hiermee het eerste familiepark dat afvalscheiding op deze schaal aanpakt, met dank aan de kinderraad!

Wat hebben we allemaal al gedaan tijdens de Kinderraad?

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.