Elke dag geopend! Vandaag van 10:00 tot 19:00 uur

Let op: Alle waterattracties zijn weer geopend

Kinderraad 3 juli: Duurzaamheid in de horeca - Plaswijckpark

Kinderraad 3 juli: Duurzaamheid in de horeca

Op 3 juli kwam de Kinderraad van Plaswijckpark weer bij elkaar voor een bijzondere vergadering over duurzaamheid, met een focus op de horeca. Samen met de kinderen hebben we besproken wat duurzaamheid inhoud en hoe we dit toepassen bij Plaswijckpark.

Wat is duurzaamheid?

We begonnen de middag  met een leuke brainstormsessie waarin we de kinderen vroegen waar zij aan dachten bij het woord duurzaamheid. Het bleek dat dit geen onbekend begrip voor hen is. Er kwamen woorden voorbij als herbruikbare bekers, geen plastic, biologisch, zonnepanelen, energie opwekken en nog veel meer. Daarna legden we de drie pijlers van duurzaamheid uit: goed voor dieren, mensen en het klimaat.

Creatieve duurzame gerechten

De kinderen gingen vervolgens in tweetallen enthousiast aan de slag om een ‘lekker bordje’ te maken, rekening houdend met de drie pijlers. Na hun creatieve opdracht volgde een proeverij, waarbij ze vegetarische en vegan lekkernijen mochten proberen en beoordelen met emoji’s. De gerechten vielen erg goed in de smaak!

Tot slot mochten de kinderen een super duurzaam broodje van de maand verzinnen of ze konden een suggestie doen voor een nog duurzamer horeca aanbod. We hebben leuke creatieve ideeën gezien!

Advies en nieuwe leden

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een aantal kinderen uit de Kinderraad. We willen hun nogmaals erg bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Dit betekent alleen wel dat JIJ misschien het nieuwe kinderraadslid kan worden. Houd onze website en socials dus goed in de gaten en wie weet zien we jou binnenkort!

Scroll naar boven