Menu

Plaswijckpark is duurzamer dan ooit!

Groene stroom en gescheiden afval.

Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In 2019 ga je dit zien als je ons park bezoekt. Zo kun je een rit maken in een volledig elektrische trein en scheiden we bewust afval via een hier speciaal voor ontworpen afvalscheidingsstation.

We hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. In 2018 maakten we tijdens ons 95-jarig bestaan de belofte om te streven naar duurzaamheid en dit hebben wij met beide handen aangepakt. Zo zijn we een partnerschap met Greenchoice aangegaan en heeft onze kinderraad het hoofd gebogen over duurzame omgang met afval.

Een elektrische boemeltrein

Greenchoice, onze nieuwe partner, zal de komende 3 jaar groene stroom aan ons leveren. We hebben dit partnerschap bezegeld met de ingebruikname van een gloednieuwe elektrische trein. De dieseltrein die voorheen rondreed is met pensioen. De prachtige nieuwe trein heeft 4 wagons en is geschikt voor rolstoelen. Iedereen kan mee een rit maken. Te zijner tijd zal de trein op zelf opgewekte stroom gaan rijden via zonnepanelen die op ons park geplaatst gaan worden.

Afval scheiden

We verwelkomen duizenden bezoekers per jaar. Dat levert behoorlijk veel afval op. Tel daar alle dieren, het parkonderhoud en de bedrijfsvoering bij op en je hebt bergen afval. Omdat we een maatschappelijke en educatieve rol vervullen is besloten hier iets mee te doen. Onze kinderraad heeft zich over het ‘afvalprobleem’ gebogen. Na veelvuldig testen, brainstormen en een flinke portie toekomstkijken hebben zij een bijzonder afvalscheidingsstation bedacht. Het station biedt ruimte voor papier, blik, petflessen, gft, drinkpakjes en (koffie)bekers en is speciaal ontworpen om kinderen te leren over het belang van afvalscheiding. Het eerste prototype is onlangs geplaatst. Wij zijn hiermee het eerste familiepark wat afvalscheiding op deze schaal aanpakt!

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.