Elke dag geopend! Vandaag van 10:00 tot 17:00 uur

Let op: alle waterattracties zijn gesloten | Van 11 tot en met 22 maart is de airtrampoline buiten gebruik i.v.m. onderhoud

Wandelwijck Archives - Plaswijckpark

Wandelwijck

Boemeltrein

Door het hele park in een 100% elektrische trein! Lekker zitten en uit het raam kijken. Terwijl je door Dierenwijck tuft bekijk je rennende nandoe’s en springende wallaby’s. Rij door Speelwijck langs de verkeerstuin en vang een glimp op van Wandelwijck. Helemaal bijgekomen en klaar om er weer keihard tegenaan te gaan.

Spookzolder

Waaghalzen opgelet: griezel erop los op de Spookzolder. 100 jaar geleden woonde hier onze treinmachinist en zijn vrouw, maar na een nacht met een hoop onweer zijn ze nooit meer door ons teruggezien. Volgens de kabouters van het Kabouterpad rijdt de geest van de machinist ’s nachts nog rondjes door het park. Durf jij de

Draaimolen

Rondjes draaien als een malle in de draaimolen. Stap op het hobbelpaard of in de luchtballon en houd je goed vast. Wie weet ben jij wel zo’n geluksvogel die meerdere rondjes mag! De draaimolen staat al sinds 1937 in Plaswijckpark en draait per jaar wel 75.000 rondjes. Dat is meer dan 200 rondjes per dag!

Kabelbaan

Klim in de kabelbaan en gaan met die banaan! Vlieg met grote snelheid over het water en voel je zo vrij als een vogel. Als je durft natuurlijk en van een beetje spanning en hoogte houdt, want de kabelbaan is wel 7 meter hoog. Vergeet je niet te zwaaien naar je ouders?

Engelse tuin

De Engelse tuin is een prachtige groene oase centraal in Plaswijckpark. De fonteinen zorgen voor het rustgevende geluid van stromend water. Prima plekje waar je je ouders met gerust hart achter kunt laten. Kun je zelf lekker gaan vliegen in de kabelbaan om de hoek!

Picknickweide

De Picknickweide ligt direct aan de Bergse Plas. Lekker picknicken aan het water dus. Mocht je de kriebels krijgen van lang stilzitten: hier is genoeg plek om te gymnastieken of te voetballen. Of verzin zelf een gaaf spel dat je ouders of misschien Plaswijckpark medewerkers even mee kunnen komen spelen!

Rondvaartboot

Hier gaan je ouders, opa’s en oma’s blij van worden. Wedden? Even rustig aan op Rondvaartboot De Groene Swaen. De boot vaart de hele Bergse Achterplas over, zodat je onderweg zelfs onbewoonde eilandjes kunt spotten!

IJskiosk

Bij de IJskiosk kun je natuurlijk terecht voor ijsjes in allerlei soorten en maten. Maar je kunt er ook heen voor een verkoelende ijskoffie met slagroom en nootjes of een suikervrije Slush Puppie! De IJskiosk is te vinden op het plein bij de draaimolen en de opstapplaats van de Boemeltrein. Let op: je kunt hier

Scroll naar boven