Elke dag geopend! Vandaag van 10:00 tot 18:00 uur

Let op: alle waterattracties zijn geopend

Speelwijck - Plaswijckpark

Speelwijck

Speelwijck is de beste wijk van het park om je helemaal rot te ravotten. Neem de Havenspeeltuin met spraypark: je wordt er gegarandeerd zeiknat! En in de verkeerstuin kan je als een doorgewinterde wegpiraat rondsjezen. Dat kan je ook op het water doen, maar dan met de wel heel bijzondere zwaan-waterfietsen. Is het eens hondenweer? Ga dan binnen tekeer in het Huis in de Heuvel. Spelen doe je in Speelwijck. Totdat je er zowat bij neervalt.

Categorieën

Locatie

Voorwaarden

1

Kangaroetsjjj!

De supersnelle Kangaroetsjjj katapulteert je met bootje en al vanaf acht meter hoog met een keiharde plons in het water. Dit is dé plek om flink wat energie te lozen. Straks lekker afgedraaid naar huis. Of toch maar nóg een rondje doen?

2

Waterfietsen

De diva’s zijn een stel behoorlijke opvallers. Je kunt met z’n tweeën of met z’n vieren trappen op het water in deze parmantige witte kromnekkies. Trap ‘m in de waterfietsen even goed op z’n staart!

3

Ravotplein

Op het Ravotplein pronken nu drie interactieve speeltoestellen. Dans & beweeg, ga lekker een balletje trappen en leer spelenderwijs te rekenen én samen te werken.

4

Speeltuin

Spelen tot je er zowat bij neervalt in de te gekke Speeltuin. Kijk wie van jouw vriendjes het hoogste kan springen op het waanzinnige springkussen, klauter in de klimrekken en schommel liggend, zittend of staand zo hard als je kunt op de gigantische schommel.

5

Klauterop

Klim omhoog als een aap in de netten en klauter als een geitje. Op het duurzame speelfort kun jij je helemaal uitleven. Het is wel zeven meter hoog! Op het hoogste punt heb je mooi uitzicht over de plas met de zwanenfietsen. Wanneer je uitgeklauterd bent, roetsj je van de glijbaan naar beneden.

6

Trekvlot

Heb jij echte spinaziespierballen? Tijd om ze te laten zien! Stroop je mouwen eens goed op en trek je kapot op het trekvlot. Je hebt nu even geen tijd om te lanterfanten, want je moet zo snel mogelijk naar de overkant. Maar pas op je evenwicht als je aan het touw trekt, anders kukel je zomaar om.

7

Mini-speeltuin

Spelen is de wereld ontdekken. In de mini-speeltuin kunnen de kleinsten van het gezin op avontuur. Vallen en opstaan, klimmen en klauteren, doelloos rondrennen en spelen tot je niet meer kan. Roetsj van de glijbaan in de speeltrein, schommel zo hoog als je kunt of klauter over de toestellen heen. Wie weet leer jij hier wel nieuwe vriendjes kennen.

8

Mini-verkeerstuin

Klaar voor de start, af! Sjees als een doorgewinterde wegpiraat door de verkeerstuin. In de Mini Verkeerstuin kunnen kinderen tot en met 5 jaar zelfstandig de weg op met de duurzame Okidofietsjes. Leer hier fietsen en alles over de verkeersregels. Scheur zo hard als je kan over het parcours!

9

Huis in de Heuvel

Dit kleurrijke binnenspeelhuis van opa en oma Van der Plas is groter dan drie tennisvelden! Wel zo fijn, voor als het buiten eens hondenweer is. Doe hier lekker wat je thuis allemaal niet mag. Op de trampolines springen op de bedden, spuiten met badschuim, hollen, klauteren en kruipen door een wirwar van geheime tunnels en gangen.

Speciale hint voor de hongerige hollers: opa en oma Van der Plas hebben fijne buren. Naast het Huis in de Heuvel ligt het Restaurant in de Heuvel!

9

Seizoensplein

Op het Seizoensplein is altijd iets te beleven. Nog voor de eerste sneeuwvlokken vallen kun jij je schaatsen uit het vet halen en hier schaatsen. In het voorjaar wordt het plein omgetoverd in een lentethema, met Halloween valt hier een hoop griezeligs te bekijken en de rest van het jaar staan er gezellige picknicktafels. Wat is jouw lievelingsseizoen?

10

Verkeerstuin

Dan kun je dat in de Verkeerstuin mooi laten zien. Dit is het domein van doorgewinterde wegpiraten. De jongere piraatjes tot en met 5 jaar kunnen sjezen in de kleine verkeerstuin. Racemonsters van 6 tot en met 12 jaar kunnen hun skills op de skelter showen op het grotere circuit. Wel opletten hè, want er staan echte verkeersborden,- en lichten.

11

Havenspeeltuin

Kom deze zomer spetterend genieten van de Havenspeeltuin. Sjezen van de glijbaan, spuiten met water en heel veel plonzen in het zwembad. Daarnaast zijn er wel 40 waterattracties! Spuitende rotsen, waterstralen waar je doorheen kan rennen, grote waterpistolen, spraytunnels, waterparapluutjes, glijbaantjes en nog veel meer!

Maak je maar niet druk om je ouders: die mogen lekker blijven zonnen op de kade. Of joh, spetter ze stiekem toch maar even nat. Droogt toch wel weer op, toch?

12

Natuurpad

Ga op avontuur op het Natuurpad. Hier valt zoveel te beleven! Ontdek welke voetsporen van welk dier afkomstig zijn, steek je hand door de voelgaten en raad wat je voelt, gluur door de heg, bekijk de kriebelige kruipers in het insectenhotel, klim op de uitkijktoren en spot vogels met de verrekijker. Hier leer je hoe dieren in de natuur leven en mensen eraan kunnen bijdragen om de natuur te behouden.

13

Restaurant in de Heuvel

Wees gewaarschuwd: bij het grootste restaurant is het moeilijk kiezen uit het verrukkelijke aanbod. Van een kop koffie met iets lekkers tot complete menu’s. En moeten papa en mama even bijtanken? Dan kun jij blijven ravotten in de speeltuin, want het terras van Restaurant in de Heuvel zit hier pal naast!

15

Havenzicht

De lekkerste frietjes eet je bij Havenzicht. Neem een hap van een vega kroket en geniet van een fris drankje of van een ijskoude Slush Puppie. Havenzicht vind je bij de Havenspeeltuin.

Let op: je kunt hier alleen pinnen.

17

Smultent

Aan het nieuwe Ravotplein staat de Smultent. De naam zegt het eigenlijk al, hier kun je smullen van allerlei lekkernijen zoals donuts en diverse koeken. Neem een vers bakkie koffie om de dag mee te starten of lekker voor onderweg.

Let op: je kunt hier alleen pinnen.

Weet wat er speelt

Er valt een hoop te beleven in Plaswijckpark. Geen dag is hetzelfde. Wil jij niks missen? Blijf dan op de hoogte van de laatste nieuwtjes op deze pagina.

Scroll naar boven