Elke dag geopend! Vandaag van 10:00 tot 19:00 uur

Let op: Alle waterattracties zijn weer geopend

Wandelwijck - Plaswijckpark

Wandelwijck

Af en toe moeten jij en waarschijnlijk vooral je (groot)ouders even bijkomen van al het rennen en ravotten. Wandelwijck is de relaxwijk van Plaswijckpark. Op de Picknickweide kan je languit in het gras liggen en heerlijk picknicken. Mocht je toch niet kunnen stilzitten maak dan een ritje met de rondvaartboot of een wandeling in het Rosarium of door de Engelse tuin.

Categorieën

Locatie

Voorwaarden

14

IJskiosk

Bij de IJskiosk kun je natuurlijk terecht voor ijsjes in allerlei soorten en maten. Maar je kunt er ook heen voor een suikervrije Slush Puppie! De IJskiosk is te vinden op het plein bij de draaimolen en de opstapplaats van de Boemeltrein.

Let op: je kunt hier alleen pinnen.

18

Rondvaartboot

Hier gaan je ouders, opa’s en oma’s blij van worden. Wedden? Even rustig aan op Rondvaartboot De Groene Swaen. De boot vaart de hele Bergse Achterplas over, zodat je onderweg zelfs onbewoonde eilandjes kunt spotten!

19

Picknickweide

De Picknickweide ligt direct aan de Bergse Plas. Lekker picknicken aan het water dus. Mocht je de kriebels krijgen van lang stilzitten: hier is genoeg plek om te gymnastieken of te voetballen. Of verzin zelf een gaaf spel dat je ouders of misschien Plaswijckpark medewerkers even mee kunnen komen spelen!

21

Engelse tuin

De Engelse tuin is een prachtige groene oase centraal in Plaswijckpark. De fonteinen zorgen voor het rustgevende geluid van stromend water. Prima plekje waar je je ouders met gerust hart achter kunt laten. Kun je zelf lekker gaan vliegen in de kabelbaan om de hoek!

22

Kabelbaan

Klim in de kabelbaan en gaan met die banaan! Vlieg met grote snelheid over het water en voel je zo vrij als een vogel. Als je durft natuurlijk en van een beetje spanning en hoogte houdt, want de kabelbaan is wel 7 meter hoog. Vergeet je niet te zwaaien naar je ouders?

23

Draaimolen

Rondjes draaien als een malle in de draaimolen. Stap op het hobbelpaard of in de luchtballon en houd je goed vast. Wie weet ben jij wel zo’n geluksvogel die meerdere rondjes mag! De draaimolen staat al sinds 1937 in Plaswijckpark en draait per jaar wel 75.000 rondjes. Dat is meer dan 200 rondjes per dag!

24

Spookzolder

Waaghalzen opgelet: griezel erop los op de Spookzolder. 100 jaar geleden woonde hier onze treinmachinist en zijn vrouw, maar na een nacht met een hoop onweer zijn ze nooit meer door ons teruggezien. Volgens de kabouters van het Kabouterpad rijdt de geest van de machinist ’s nachts nog rondjes door het park. Durf jij de spookzolder te bezoeken?

25

Boemeltrein

Door het hele park in een 100% elektrische trein! Lekker zitten en uit het raam kijken. Terwijl je door Dierenwijck tuft bekijk je rennende nandoe’s en springende wallaby’s. Rij door Speelwijck langs de verkeerstuin en vang een glimp op van Wandelwijck. Helemaal bijgekomen en klaar om er weer keihard tegenaan te gaan.

Weet wat er speelt

Er valt een hoop te beleven in Plaswijckpark. Geen dag is hetzelfde. Wil jij niks missen? Blijf dan op de hoogte van de laatste nieuwtjes op deze pagina.

Scroll naar boven