Elke dag geopend! Vandaag van 10:00 tot 19:00 uur

Let op: Alle waterattracties zijn weer geopend

Op weg naar een duurzamere horeca - Plaswijckpark

Op weg naar een duurzamere horeca

Binnen Plaswijckpark is duurzaamheid een belangrijk thema. We blijven voortdurend leren hoe we hierin nog meer kunnen groeien en kijken zorgvuldig naar manieren om te verduurzamen. De horeca is hier een belangrijk onderdeel van. Er zijn al vele stappen gemaakt zonder dat je dit waarschijnlijk is opgevallen. We willen jullie graag in deze reis meenemen.

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

Duurzaamheid staat centraal binnen Plaswijckpark. Als familiespeelpark bieden wij een omgeving waar kinderen grenzeloos kunnen genieten en ravotten in de natuur. We zijn er voor alle generaties en willen dit graag zo houden, zowel nu als voor de komende 100 jaar. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst.

Ontwikkelingen in de horeca

In dit nieuwsbericht belichten we de ontwikkelingen binnen onze horeca. De afgelopen jaren hebben we de horeca onder de loep genomen, met name op het gebied van duurzaamheid. De eiwittransitie speelt hierbij een grote rol, waarbij de overstap naar meer plantaardige eiwitten wordt benadrukt. Er zijn zowel dierlijke als plantaardige eiwitbronnen, maar dierlijke eiwitten hebben een grotere negatieve impact op het milieu dan plantaardige. Dit geldt voornamelijk voor vlees. Om onze horeca te verduurzamen zijn er diverse opties. Zo kunnen we de vleesconsumptie verminderen, maar kunnen we er ook voor kiezen om vlees te vervangen voor alternatieven zoals hybride vleesproducten en/of plantaardige vleesvervangers. Anderzijds kan je er natuurlijk voor zorgen dat het vlees wat je aanbiedt in ieder geval voldoet aan het Beter Leven keurmerk of biologisch is. Dit is beter voor het dierenwelzijn, maar ook voor het milieu en je eigen gezondheid.

Welke stappen heeft Plaswijckpark al genomen?

Binnen Plaswijckpark hebben we al verschillende stappen gezet in ons horeca-aanbod. Zo zijn alle vleesproducten minimaal van Beter Leven 2-kwaliteit en bieden we verschillende vegetarische opties aan. Ook is de vegan kroket nu toegevoegd aan ons assortiment. Daarnaast zijn we overgestapt op plantaardige mayonaise, net zo lekker en beter voor het milieu. Zo zijn er ook subtiele veranderingen doorgevoerd die je als consument wellicht niet eens opvallen, maar wel degelijk een positieve impact hebben. Denk hierbij aan onze biologische melk, maar ook aan ons palmolievrije frituurvet waarin we onze frietjes al een half jaar bakken. Voor de consument geen merkbaar verschil, maar wel een stuk duurzamer.

De meest recente stap die zichtbaar is, gaat over de verandering in onze kidsbox die wij de kleintjes aanbieden. De kidsbox bevat standaard een portie patat met mayonaise, kipnuggets, een pakje Wicky, een mandarijn en een verassing. Vanaf januari hebben we de mandarijn in de kidsbox vervangen door een appel. Een appel is namelijk veel duurzamer dan een mandarijn, omdat we de appel lokaal kunnen inkopen. Mandarijnen daarentegen komen van ver en moeten een lange reis afleggen om in de kidsbox terecht te komen. Ook met deze aanpassing dragen we bij om onze impact op het milieu te verkleinen en werken we aan een nog milieuvriendelijker aanbod voor onze bezoekers.

Scroll naar boven