Elke dag geopend! Vandaag van 10:00 tot 18:00 uur

Let op: de waterattracties zijn geopend

Lezen: je hebt het overal voor nodig! - Plaswijckpark

Lezen: je hebt het overal voor nodig!

De Kinderraad bespreekt een belangrijk thema

Op woensdag 11 januari 2023 mocht de Kinderraad weer bij elkaar komen in Plaswijckpark. Er zijn inmiddels weer een paar nieuwe gezichten bijgekomen in de Kinderraad en zij mochten meteen vergaderen over een belangrijk thema: Lezen. Wist jij dat je lezen eigenlijk overal voor nodig hebt? Denk maar eens aan wat je allemaal moet kunnen lezen als je naar Plaswijckpark komt. Leescoach Marcella van Bibliotheek Rotterdam vertelde alles over het belang van lezen. De knappe koppen van de Kinderraad wisten al veel over lezen te vertellen en hoe belangrijk het eigenlijk is.

Het belang van lezen

In de Bibliotheek Rotterdam kan je uiteraard lezen, maar er wordt ook voorgelezen, er zijn theatervoorstellingen en je kan er verschillende workshops volgen. Wist jij dat je tot 18 jaar gratis lid kan worden van de bibliotheek? Je kan dan zoveel lezen als je wilt! Lezen is erg belangrijk, omdat je het overal voor nodig hebt. Wanneer je gaat koken, boodschappen doen, een spelletje speelt of later op je werk. Ieder kinderraadslid was het ermee eens; lezen is gewoon super belangrijk.

Plaswijckpark vindt de mening van kinderen over het park erg belangrijk. Kinderen zijn namelijk hartstikke goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Sinds de zomer van 2018 vertelt een groep kinderen tussen de zeven en twaalf jaar wat ze wel en niet leuk vinden aan het park, maar geven ze ook input om nieuwe dingen te verzinnen.

De leeshoek

Wist je dat wij in het Huis in de Heuvel een leeshoek hebben? Hier kan je kiezen uit verschillende boeken en kom je gelijk even tot rust na al het ravotten. Tijdens de kinderraadvergadering hebben de kinderraadsleden met elkaar bedacht wat Plaswijckpark kan doen om het nog leuker te maken voor iedereen. Wist je ook dat wij een kinderzwerfboekenstation zijn? Je kan een boek dat je thuis al hebt gelezen hierin zetten en zelf een ander boek meenemen. Zo kan je nog meer verschillende boeken lezen!

Als afsluiting van de vergadering hebben de kinderen samen hun favoriete leeshoek geknutseld. Iedereen heeft mooie creaties gemaakt met kleedjes, zachte kussens, stoelen, planten, lampen en nog veel meer.

De Nationale Voorleesdagen

Het thema lezen is niet zomaar gekozen. Wij vinden lezen en taal namelijk erg belangrijk voor kinderen en daarnaast komen de Nationale Voorleesdagen er weer aan. Benieuwd wat Plaswijckpark gaat doen tijdens deze dagen? Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten!

Er is veel gezegd, geknutseld en plezier gemaakt. We willen alle kinderraadsleden bedanken voor deze super leuke middag! We hebben veel nieuwe dingen geleerd en goed kunnen overleggen hoe we de leeshoek leuker kunnen maken voor iedereen.

Zoek je misschien nog nieuwe boeken om te lezen of zoek je tips voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt? Klik dan hier voor extra tips en nog veel meer!

Scroll naar boven