Menu

Schoolreisjes

Met de hele school naar Plaswijckpark

Zo leuk is een schoolreis in Plaswijckpark

Klik op het logo voor onze schoolreisfilm en ontdek hoe leuk Plaswijckpark is!

Boek uw schoolreis nu

Plaswijckpark is de leukste bestemming voor uw schoolreis! Ravotten in Speelwijck, dichterbij de dieren komen in Dierenwijck en tot rust komen in onze prachtige tuinen in Wandelwijck of op de rondvaartboot op de Bergse Achterplas.

Rennen, vliegen, ravotten, spetteren en nog veel meer. Een dagje Plaswijckpark is onvergetelijk. Uw leerlingen hebben gegarandeerd een heerlijke dag en u ook. In ons overzichtelijke park met verschillende speelmogelijkheden en avontuurlijke attracties houd u ze makkelijk in de gaten. Het park is geschikt voor alle leeftijden! Voor de kleintjes is er o.a. het kabouterpad, de carrousel en ons boemeltreintje. Voor de oudere groepen is er onze splashboot, de kabelbaan en de vlottenvaart.

Bij mooi weer kunt u ook terecht in onze Havenspeeltuin en de Avonturenbeek waar uw leerlingen lekker kunnen afkoelen in het zwembadwater of letterlijk kunnen aanmodderen. Is het een keer slechter weer, geen enkel probleem! In ons Huis in de Heuvel kunnen uw leerlingen genieten van 2000 vierkante meter binnenspeelplezier. Uiteraard is ook onze dierentuin het bezoeken waard. Uw leerlingen kunnen hier dichterbij de dieren komen dan ooit tevoren. Ze kunnen er o.a. kennismaken met vari’s, oehoe’s, damherten en nog veel meer!

Wilt u een echt avontuurlijke dag beleven met uw leerlingen waarbij ze constant worden uitgedaagd in hun speelgedrag en activiteiten? Kies dan voor Plaswijckpark en boek snel uw volgende schoolreis. Klik op meer info voor onze aantrekkelijke kortingen en extra informatie over onze openingstijden.

Schoolreis actie

In het schooljaar 2019/2020 krijgt u extra korting op uw schoolreis naar Plaswijckpark. Zo betaalt u voor begeleiders geen 9,50 euro maar 7,50 euro.

Openingstijden

Plaswijckpark is in het zomerseizoen elke dag geopend van 10:00 tot 19:00 uur en in het winterseizoen van 10:00 uur tot 17:00 uur. Indien gewenst kunt u een aanvraag voor vervroegde aankomst bij ons doen via het reserveringsformulier. U kunt dan zo vroeg als 09:30 al het park in, en gebruik maken van speeltuinen buiten.

Stapelkorting

Bent u een trouwe bezoeker van Plaswijckpark met uw school dan krijgt u extra korting! Boekt u een schoolreis voor 2020 en bent u in 2019 op bezoek geweest? Dan krijgt u 10% korting op de entree van de leerlingen. Bent u in 2018 en 2019 op bezoek geweest en boekt u voor 2020 een schoolreis, dan krijgt u zelfs  20% korting op de entree van de leerlingen!

Entree leerling
€ 9,50
Entree begeleider
€ 7,50

Vul uw schoolreis aan met een stoere hap

Bij een schoolreis hoort natuurlijk een heerlijke lunch! Omdat wij u een echt onbezorgde dag willen bieden regelen wij dit graag voor u. U boekt gemakkelijk en snel een frietje mèt of een stoere hap om uw schoolreis aan te vullen. De stoere hap bestaat uit een frietje mèt of poffertjes, een pakje Wicky 0% suiker en een waterijsje, Danoontje of appelmoes. Dit kunt u voor een kleine meerprijs aanvullen met de volgende drie minisnacks: kaassoufflé, kipnuggets, frikandellen of een mix van deze drie. U kunt uw leerlingen en begeleiders ook trakteren op een warme of koude drank naar keuze (koffie/thee of tapfris) met onze consumptiebonnen en wij bieden u de mogelijkheid om een los waterijsje bij te boeken als extra verrassing voor uw leerlingen.

Let op: u reserveert een lunchoptie voor de hele groep. Zijn er speciale dieetwensen vanwege een allergie neem dan even contact met ons op.

Frietje mèt
€ 2,00
Stoere hap
€ 3,00
Stoere hap + drie minisnacks
€ 4,00
Los waterijsje
€ 1,10
Consumptiebon
€ 2,10

Educatieve programma's

Om uw schoolreis helemaal af te maken zijn er verschillende educatieve programma’s. Deze zijn beschikbaar voor verschillende leeftijden en niveaus.  Klik op meer info voor een overzicht van de beschikbare programma’s.

Algemene informatie

Elk educatief programma bestaat uit een aantal opdrachten die uw leerlingen in groepjes dienen te beantwoorden. Afhankelijk van het gekozen programma is het de bedoeling dat u hier wel of niet actief aan meedoet. Alle activiteiten vinden plaats in groepjes. Wij verzoeken u om vooraf groepjes te maken voor de opdrachten. Het maximum aantal groepen wordt genoemd in de beschrijving van elk educatieve programma.  Onze educatiemedewerker geeft aan het begin van het programma een korte introductie waarna u zelfstandig met uw groep aan de slag kan. Eventueel uitgereikte attributen benodigd voor de uitvoer van het programma zijn te leen en dienen na het afronden van het programma in goede staat te worden geretourneerd. Boekt u een educatief programma dan ontvangt u van ons een tijd waarop dit programma zal plaatsvinden. Op deze tijd wordt u verwacht bij het verzamelpunt voor dit programma. Dit punt wordt op de dag zelf aan u gecommuniceerd door uw gastheer en/of gastvrouw.

Hoe word je een kabouter?

In Plaswijckpark wonen kabouters. Zij helpen onze boswachter het park onderhouden en zijn goed bevriend met al onze dieren. Omdat onze boswachter alle hulp kan gebruiken is hij op zoek naar extra kabouters. Maar hoe word je een kabouter? Uw leerlingen gaan in groepjes (maximaal 5) van start. Via een aantal uit te voeren opdrachten krijgen de leerlingen een kijkje in de leefwereld van de Plaswijckpark kabouter. Een eerste speelse kennismaking met de natuur geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 2. Na goed beantwoorden van een vraag veranderen de leerlingen steeds een klein beetje meer in een kabouter. Ze krijgen allerlei kabouterspulletjes te leen zoals laarzen en kaboutermutsjes. Aan het einde van het programma heeft u een klas voor blije kaboutertjes. Ook ideaal voor een leuke groepsfoto van de reis. Dat is natuurlijk niet alles. De kinderen krijgen na afronding ook een kabouterdiploma mee naar huis.

Word Superspeurder!

In Dierenwijck is een echte boerderij en daar werkt boer Arie. Op de boerderij kun je van alles te weten komen over de dieren die daar wonen. De vriendelijke boerderijdieren houden wel van een aai of knuffel op zijn tijd en zijn erg nieuwsgierig. De vraag is of uw leerlingen dat ook zijn. Boer Arie heeft speciaal voor groepen 3 t/m 4 een speurtocht uitgezet op de boerderij en daarbuiten in Dierenwijck. Uw leerlingen gaan in groepjes (maximaal 5) van start. Via een aantal uit te voeren leuke opdrachten kunnen uw leerlingen allerlei nieuwe informatie en gekke weetjes ontdekken over onze dieren. Na het beantwoorden van alle vragen en het kraken van de code ontvangen de kinderen hun eigen Superspeurder diploma.

De Plaswijckbioloog

Duik de diepte van het dierenrijk in met uw leerlingen. Om een bioloog te worden moet je heel veel weten van allerlei soorten dieren en hun kenmerken. Herkennen ze verschillende vacht en veren, weten ze het verschil tussen carnivoren en herbivoren en kunnen ze aan de hand van een pootafdruk een dier identificeren? Dit leuke educatieve programma geschikt voor groepen 5 t/m 6 daagt hen hierin uit. Uw leerlingen gaan in groepjes (maximaal 5) van start. Het is de bedoeling dat zij de opdrachten zelfstandig uitvoeren. De begeleiders blijven achter en helpen de kinderen alleen als zij echt niet verder komen. Elke goed beantwoorde vraag leidt tot een code waarmee de biologenkist die zij te leen krijgen aan het begin van het programma verder opengaat. Na het goed beantwoorden van alle vragen ontvangen uw leerlingen een biologen diploma.

Hoe word je een kabouter?
€ 3,50
Word Superspeurder!
€ 3,50
Plaswijckbioloog!
€ 3,50

* Minimaal € 70,00 bij minder dan 20 leerlingen / Duur ca. 60 minuten.

Schoolreis Informatiemap

Kom meer te weten over alles wat Plaswijckpark te bieden heeft. Bekijk hier onze schoolreis informatiemap!

Schoolreis Informatiemap 2020

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl