Menu

Schoolreisjes

Met de hele school naar Plaswijckpark

Zo leuk is een schoolreis in Plaswijckpark

Klik op het logo voor onze schoolreisfilm en ontdek hoe leuk Plaswijckpark is!

Boek je schoolreis alvast, annuleren is kosteloos!

Plaswijckpark is de leukste bestemming voor je schoolreis! Rennen, vliegen, ravotten, spetteren en nog veel meer. Een dagje Plaswijckpark is onvergetelijk. De leerlingen hebben gegarandeerd een heerlijke dag en de begeleiders ook.

In ons overzichtelijke park met verschillende speelmogelijkheden en avontuurlijke attracties houd je de kinderen makkelijk in de gaten. Het park is geschikt voor alle leeftijden! Voor de kleintjes is er onder andere het kabouterpad, de draaimolen en het boemeltreintje. Voor de oudere groepen zijn de splashboot, de kabelbaan en de vlottenvaart superleuk.

Bij mooi weer kan je ook terecht in de Havenspeeltuin en de Avonturenbeek waar de leerlingen lekker kunnen afkoelen in het zwembadwater of letterlijk kunnen aanmodderen. Is het een keer slechter weer, geen enkel probleem! In het Huis in de Heuvel kunnen de kinderen genieten van 2000 vierkante meter binnenspeelplezier.

Uiteraard is ook de dierentuin het bezoeken waard. Je komt er dichterbij de dieren dan ooit tevoren. De leerlingen kunnen er onder andere kennis maken met vari’s, oehoe’s, damherten en nog veel meer!

Wil je een echt avontuurlijke dag beleven met je leerlingen waarbij ze constant worden uitgedaagd in hun speelgedrag en activiteiten? Kies dan voor Plaswijckpark en boek snel je  volgende schoolreis.

 

In schooljaar 2022/2023 kunnen BSO’s en KDV’s ook via het schoolreisformulier hun uitje boeken.

Openingstijden

Plaswijckpark is in het zomerseizoen elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur, in de zomervakantie van 10:00 tot 19:00 uur en in het winterseizoen van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Indien gewenst kan je een aanvraag voor vervroegde aankomst bij ons doen via het reserveringsformulier. Je kan dan al vanaf 09:30 het park in en gebruik maken van de speeltuinen buiten.

Entree leerling
€ 9,50
Entree begeleider
€ 7,50

Vul je schoolreis aan met een lekkere hap

Wij regelen ook graag de lunch voor jullie! Bij je lunchreservering ontvang je een tijd
waarop je het door jullie gekozen menu kunt afhalen. Kies uit een patatje mèt, een Gezonde hap of een Stoere Hap. De Stoere hap bestaat uit een patatje mèt, een pakje Wicky 0% en een waterijsje. Voor een kleine meerprijs kan je dit aanvullen met mini kaassoufflés (3 stuks), kipnuggets (3stuks), mini frikandellen (3 stuks) of een mix (3 stuks).

De Gezonde hap bestaat uit een wit puntje met kaas, een krentenbol en een pakje Wicky 0%. Voor een kleine meerprijs kan je dit aanvullen met een waterijsje.

Let op: je reserveert een lunchoptie voor de hele groep. Zijn er speciale dieetwensen vanwege een allergie neem dan even contact met ons op.

Los bij te boeken

Wil je geen verzorgde lunch bijboeken, maar jullie leerlingen of begeleiders wel wat extra’s
aanbieden tijdens de schoolreis? Dan is dat geen probleem. Je kan kiezen uit een waterijsje of een consumptiebon voor warme drank, Chocomel, Fristi of appelsap.

Frietje mèt
€ 2,50
Stoere hap
€ 3,75
Stoere hap + drie minisnacks
€ 4,75
Gezonde hap
€ 3,50
Gezonde hap + ijsje
€ 4,25
Los waterijsje
€ 1,25
Consumptiebon
€ 2,75

Educatieve programma's

Om je schoolreis helemaal af te maken zijn er verschillende educatieve programma’s. Deze zijn beschikbaar voor verschillende leeftijden en niveaus.  Klik op meer info voor een overzicht van de beschikbare programma’s.

 

Let op! Educatieve programma’s zijn niet beschikbaar tijdens schoolvakanties en weekenden!

 

Algemene informatie

Elk educatief programma bestaat uit een aantal opdrachten die de leerlingen in groepjes dienen te beantwoorden. Afhankelijk van het gekozen programma is het de bedoeling dat je hier wel of niet actief aan meedoet. Alle activiteiten vinden plaats in groepjes. Wij verzoeken je om vooraf groepjes te maken voor de opdrachten. Het maximum aantal groepen wordt genoemd in de beschrijving van elk educatieve programma.  Onze educatiemedewerker geeft aan het begin van het programma een korte introductie waarna je zelfstandig met je groep aan de slag kan. Eventueel uitgereikte attributen benodigd voor de uitvoer van het programma zijn te leen en dienen na het afronden van het programma in goede staat te worden geretourneerd. Boek je een educatief programma dan ontvang je van ons een tijd waarop dit programma zal plaatsvinden. Op deze tijd wordt je verwacht bij het verzamelpunt voor dit programma. Dit punt wordt op de dag zelf gecommuniceerd door jouw gastheer en/of gastvrouw.

Hoe word je een kabouter?

In Plaswijckpark wonen kabouters. Zij helpen onze boswachter het park onderhouden en zijn goed bevriend met al onze dieren. Omdat onze boswachter alle hulp kan gebruiken is hij op zoek naar extra kabouters. Maar hoe word je een kabouter? De leerlingen gaan in groepjes (maximaal 5) van start. Via een aantal uit te voeren opdrachten krijgen de leerlingen een kijkje in de leefwereld van de Plaswijckpark kabouter. Een eerste speelse kennismaking met de natuur geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 2. Na goed beantwoorden van een vraag veranderen de leerlingen steeds een klein beetje meer in een kabouter. Ze krijgen allerlei kabouterspulletjes te leen zoals laarzen en kaboutermutsjes. Aan het einde van het programma heb je een klas vol blije kaboutertjes. Ook ideaal voor een leuke groepsfoto van de reis. Dat is natuurlijk niet alles. De kinderen krijgen na afronding ook een kabouterdiploma mee naar huis.

Word Superspeurder!

In Dierenwijck is een echte boerderij en daar werkt boer Arie. Op de boerderij kun je van alles te weten komen over de dieren die daar wonen. De vriendelijke boerderijdieren houden wel van een aai of knuffel op zijn tijd en zijn erg nieuwsgierig. De vraag is of jullie leerlingen dat ook zijn. Boer Arie heeft speciaal voor groepen 3 t/m 4 een speurtocht uitgezet op de boerderij en daarbuiten in Dierenwijck. De leerlingen gaan in groepjes (maximaal 5) van start. Via een aantal uit te voeren leuke opdrachten kunnen ze allerlei nieuwe informatie en gekke weetjes ontdekken over onze dieren. Na het beantwoorden van alle vragen en het kraken van de code ontvangen de kinderen hun eigen Superspeurder diploma.

Hoe word je een kabouter?
€ 2,00
Word Superspeurder!
€ 2,00

* Minimaal € 70,00 bij minder dan 20 leerlingen / Duur ca. 60 minuten.

Schoolreis Informatiemap

Kom meer te weten over alles wat Plaswijckpark te bieden heeft. Bekijk hier onze schoolreis informatiemap!

Schoolreis Informatiemap 2023

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.