Menu

Zondag 20 november: het Kinderrechten festival

Let op: drukte in het park verwacht

De Gemeente Rotterdam organiseert samen met UNICEF en Sportbedrijf Rotterdam op zondag 20 november het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark. Zo’n 1.000 kinderen en hun ouders voor wie een uitje niet vanzelfsprekend is, zijn door de gemeente uitgenodigd. Andere kinderen met een entreekaartje of abonnement zijn ook welkom tijdens het Kinderrechtenfestival. Houd wel rekening met drukte in het park. Voor de genodigden is er een speciale lunch, dus ook bij onze horecapunten sta je op deze dag wat langer in de rij.

Er zijn diverse activiteiten die in het teken staan van Kinderrechten. Plaswijckpark is er voor alle kinderen. Wat de achtergrond ook is: iedereen moet zich thuis voelen. Voor alle kinderen onder de 18 jaar zijn er kinderrechten. Het maakt hierbij niet uit waar je vandaan komt of hoe je eruitziet: tussen kinderen mag geen onderscheid worden gemaakt. Zo heeft elk kind ter wereld recht op onderwijs, schoon drinkwater en spel en vrije tijd. Op de website van Unicef lees je meer over kinderrechten.

Wij zijn enorm trots dat we voor de derde keer gastheer zijn van dit belangrijke evenement. Spelen is namelijk hartstikke belangrijk. Tijdens het spelen ontdek je de wereld!

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.