Menu

Voorjaarsvakantie

22 feb t/m 1 mrt 2020

Voorjaarsvakantie

Kan jij ook niet wachten tot je weer heerlijk rond kan rennen en spelen in de vakantie?
De voorjaarsvakantie staat om de hoek want vanaf 22 februari 2020 kan jij je weer helemaal uitleven!
En wat ga je dan doen? Hier een lijst met alle leuke activiteiten die wij voor je klaar hebben staan.

Carnaval

Van zaterdag 22 t/m dinsdag 25 februari viert Plaswijckpark carnaval! Kom in je leukste carnavalskostuum naar het park en beleef een onvergetelijke dag! Boven in Restaurant in de Heuvel knutsel jij de leukste carnavalshoed en om lekker te smikkelen kan je van 14:00 tot 17:00 uur op het Seizoensplein jouw suikerspin of bakje popcorn halen!

Schaatsen

Onze 500m2 overdekte schaatsbaan is eigenlijk niet te missen! Tot en met  1 maart 2020 kan jij al je schaatskunsten laten zien. Ben je nog niet zo professioneel? Dan niet getreurd, want wij hebben de hulp-pinguïns voor je klaarstaan. Je kan bij ons gratis schaatsen en helmen lenen. Voor de kleintjes hebben we uiteraard dubbele ijzertjes. Neem je je eigen schaatsen liever mee? Alleen kunst- en ijshockeyschaatsen zijn toegestaan op de schaatsbaan.

Theater

In de voorjaarsvakantie zijn er dubbele voorstellingen in het theater! Lach mee met de PWReus of kijk hoe Kiki uit haar droom ontwaakt tijdens de voorstelling: Kiki in dromenland. Om 13.30 en 15.00 uur kan jij lekker binnen van de voorstelling genieten. Wie weet vragen ze jou wel op het podium om mee te doen! Hoe leuk is dat?!

Word een echte dierenverzorger!

Om 11:30 uur kan jij meedoen met de voederronde! Welk dier geef jij het liefst te eten? Loop mee met de dierenverzorger en geef zelf jouw lievelingsdieren te eten! De otters, mara’s en wilde zwijnen hebben vast trek gekregen na al dat rondrennen. Weet jij al wat een otter eet? Met alle informatie die de dierenverzorger jou verteld ben je straks een echte dierenkenner!

Laat je voorlezen

woensdag 26 februari 12.00, 13.00 & 14.00 uur
Laat je op woensdag 26 februari voorlezen door een echte schrijfster! Isabel van Duijne heeft veel verschillende kinderboeken geschreven en wilt jou alles vertellen over de verhalen van Lily en Jamal, over draken, piraten en apen in huis! Ga lekker zitten in de leeshoek, warm op bij de open haard en luister naar alle spannende verhalen.

Mandala stoepkrijt workshop

vrijdag 28 februari van 14.00 tot 16.00 uur
Op vrijdag 28 februari kan je de mooiste mandala’s maken met stoepkrijt in Plaswijckpark! Je leert van Vincent alle stoepkrijttechnieken die je nog niet kende. Hoe meer kinderen, hoe groter de mandala wordt. Dus neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee, om ’s wereld grootste mandala te komen maken. Iedereen mag meedoen!

Kunstschaatsdemo

Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart wordt er om 13:00 uur een kunstschaatsdemo gegeven.
Om de laatste dagen van de schaatsbaan te vieren komt Kunstrijvereniging De Drechtsteden de mooiste pirouettes maken op het ijs.
Kijk toe hoe ze sierlijk over het ijs springen. Daarna mag je natuurlijk zelf weer over de schaatsbaan glijden.

Eindfeest Disco on Ice!

Zondag 1 maart 2020 is de laatste dag dat de schaatsbaan er is in Plaswijckpark. Dat moeten we natuurlijk vieren, want wat was het leuk! Schaatsfeestjes, schoolschaatsen en kunstschaatsdemo’s. Kortom, het was een leuke winter. Om deze laatste schaatsdag goed af te sluiten kan je komen swingen op het ijs. Tussen 15.00 en 17.00 uur kan jij al je dansmoves laten zien tijdens het eindfeest: Disco on Ice. Er is een echte dj aanwezig die de leukste liedjes draait op de schaatsbaan. Dat belooft een feest te worden!

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.