Menu

Verbouwing Havenspeeltuin!

Verbouwing Havenspeeltuin!

De Havenspeeltuin wordt verbouwd! Kom deze zomer spetterend genieten van de nieuwe waterattractie. Glijden van de glijbaan, spuiten met water en heel veel plonzen in het zwembad.

Het zwembad de Havenspeeltuin is inmiddels alweer bijna 13 jaar oud en was aan onderhoud en vernieuwing toe. In de zomer van 2018 hebben we daarom een enquête uitgezet onder onze bezoekers en jullie wensen geïnventariseerd. Veelgehoorde verzoeken waren: meer ligplekken, meer schaduw, meer uitdagende spellen voor oudere kinderen, een apart deel voor jongere kinderen, een betere horecavoorziening en verwarmd water.

We zijn hier vervolgens mee aan de slag gegaan, maar niet voordat we eerst ook de Kinderraad van Plaswijckpark hebben geraadpleegd. Een super leuk proces, waarin de kinderen aan mochten geven welke waterspeeltoestellen zij het leukst vonden.

De nieuwe Havenspeeltuin

Al deze input is verwerkt in een mooi plan, en vervolgens zijn we gestart met de verbouwing van de Havenspeeltuin. Het terrein is inmiddels opgehoogd met 1000 kuub grond, alle bestrating wordt vervangen, het zwembad opnieuw gecoat en de beroemde watertoren met valemmer krijgt een nieuwe kleur. Er wordt ruim 500m2 terras bijgebouwd, zelfs over het water heen. Ook komen er hangnetten boven het water. Al met al  wordt het nieuwe waterspeelterrein ruim twee keer zo groot!

Daarnaast komen er wel 40 nieuwe waterattracties! Spuitende rotsen, waterstralen waar je doorheen kan rennen, grote waterpistolen, spray tunnels, waterparapluutjes, glijbaantjes en nog veel meer! Met de komst van dit spraypark kan iedereen, zowel jong als oud, zich uitleven. Ook het water is straks lekker verwarmd, zodat je fijn kan spelen in het zwembad.

Ben je toe aan een kopje koffie, of juist iets koels? Of wil je lekker wat te eten? Dan kan dit in de vernieuwde horecavoorziening die er komt.

Impressie Havenspeeltuin

Impressie van de vernieuwde Havenspeeltuin. 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.