Plaswijckpark | Update vernieuwing Dierenwijck - Plaswijckpark
Menu

Update vernieuwing Dierenwijck

Lees verder

Plaswijckpark bouwt de komende jaren aan een volledige vernieuwing van Dierenwijck. De padenstructuur en waterlopen worden aangepast en zijn vanaf april 2015 weer in gebruik. Vanaf april zullen dan ook weer gefaseerd dieren teruggeplaatst worden. In de nieuwe Dierenwijck kun je nog dichterbij de dieren komen. Je kunt ze zelf voelen, aaien, knuffelen, voeren, ruiken of van dichtbij bekijken.

Dierenwijck wordt opgedeeld in 5 delen met ieder hun eigen beleving.

 1. WATERWEIDE (VOORJAAR 2015)
  Dit gebied kenmerkt zich als knuffel- en aaigebied. Puur Hollands. Een weiland als eiland in de polder, waar je al varend en wandelend van kunt genieten. Een groene weide met oerhollandse dieren. In de ‘kraamkamer’ kun je telkens nieuwe jonge dieren zien.
 1. BUITENHOF (VOORJAAR 2015)
  Dit is een idyllische plek met rust en ruimte. Een harmonie tussen mens en dier. De ervaringen van voelen, ruiken, zien, proeven (voeren) en horen staan hier centraal.
 1. SPEELBEEK (NAJAAR 2015)
  Een scharrel- en ravotgebied. Een kronkelende beek waarin gespeeld kan worden met dammetjes en keien. Hier klinkt het geluid van kletterend en spetterend water.
 1. HILLEGERSBERGSE WOUD (MEDIO 2016)
  Wat een spannend woud! Een beetje donker soms. Je kunt hier ineens oog in oog staan met een hert of zwijn. Een voederplaats in het bos. Pas op voor het wildrooster! Hier ga je ineens vanzelf fluisteren…
 1. HOGE HUTTEN (MEDIO 2016)
  Het klim- en klautergebied. Stoere kids die hoog in de bomen op avontuur gaan. Wat staan er bijzondere bomen in Plaswijckpark. Durf je erin? En welke dieren ga jij ontdekken?

  Een deel van Dierenwijck houden wij geopend, zodat jullie nog van onze dieren kunnen genieten. De apenspeeltuin, hooischuur, stokstaartjes, uilenburcht en Ecotopia zijn toegankelijk. Daarnaast zijn sommige dieren tijdelijk verhuisd. Zo kunnen jullie onze alpacafamilie nu bezoeken aan de treinroute, ter hoogte van de verkeerstuin en het Huis in de Heuvel.
  dierenwijck vernieuwing kaart
  Datum: 26-2-2015

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

 •  *
  naam@bedrijf.nl