Menu

Pret met Plaswijckpark!

Speel- en knutselplezier

Maak je eigen masker

Knutsel mee en maak je eigen masker! Ben jij stoer en houd jij van avontuur? Word dan met het dino-masker een super vette dinosaurus. Of word een betoverende eenhoorn. Print het masker uit en kleur hem in. Veel plezier!

 

Download hier je eenhoorn-masker en hier je dino-masker.

Moederdag kleurplaat

Zondag 10 mei is het Moederdag! Maak jij een mooie kleurplaat voor haar? Of voor oma ? Je kan de kleurplaat hier downloaden. Veel plezier!

Knutsel je eigen Plaswijckpark-kijkdoos

Met de Plaswijckpark-kijkdoos knutsel jij jouw eigen Plaswijckpark! Knip alle dieren en attracties uit het kijkdoos-knipselvel en lees hier hoe je aan de slag gaat:

Stap 1 – Wat heb je nodig?
Natuurlijk heb je een doos nodig, schaar, plakband of lijm, kleurpapier en het Plaswijckpark-knipselvel.
Stap 2 – Maak het kijk gat
Met een glas teken je een rondje aan de zijkant van de doos waar je doorheen wilt kijken. Maak met een potlood een rondje om het glas heen en vervolgens knip je dit rondje uit.
Stap 3 – Bekleed de doos
Je wilt natuurlijk van binnen, en misschien ook wel van buiten, een vrolijke kijkdoos hebben. Daarom kan je de binnenkant bekleden met het papier of andere materialen zodat jouw dieren en attracties een omgeving hebben. De papieren vellen plak je dan aan de binnenkant van de doos, tegen de zijkanten aan en op de onderkant.
Stap 4 – Knip de Plaswijckpark-knipsels uit
Vervolgens knip je uit het Plaswijckpark-knipselvel de knipsels die jij in jouw kijkdoos wilt hebben. Zorg ervoor dat je aan de onderzij een wit randje overhoudt die je vervolgens naar achter vouwt. Dit is het deel waar jouw knipsel op ‘staat’. Het witte randje plak je vast aan de onderkant van de doos.

Kleurplaat van Plaswijckpark

Met een kleurplaat van Plaswijckpark hoef jij je thuis niet te vervelen! Download een kleurplaat, pak de potloden en stiften uit de kast en kleuren maar! Versier de leuke zwanen-waterfietsen, geef de draaimolen alle kleuren van de regenboog en laat je fantasie de vrije loop.

De kleurplaten kan je hier downloaden.

 

Wil je niks missen, houd dan goed onze Instagram, Facebook en YouTube in de gaten.

Knutsel een Verkeerstuinhuisje

De verkeerstuin van Plaswijckpark staat vol met schattige huisjes in allerlei kleuren.

Hoe leuk zou het zijn als jij zelf thuis je eigen huisje maakt? Of zelfs een hele verkeerstuin! Ga lekker aan de slag met lege melkpakken, of andere doosjes van lege verpakkingen, en laat je fantasie de vrij loop. Knip, verf, kleur, beplak en creëer je eigen mooiste huisje(s). Maak er zelfs straten bij waar je met autootjes doorheen kan rijden! Wij hebben alvast wat inspiratie voor je verzameld.

Je kunt natuurlijk ook een bouwplaat downloaden. Deze kun je uitprinten en overtrekken op een stuk stevig papier of karton.

Wij zijn uiteraard heel benieuwd naar het resultaat. Deel je het met ons op Facebook of Instagram?

Woordenzoeker

Vandaag hebben we een leuke woordzoeker voor je.
Onze kabouter is alvast begonnen met puzzelen! Zoek je ook mee?

Je kunt de woordzoeker hier downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.