Plaswijckpark | Nieuwe bewoners in Dierenwijck! - Plaswijckpark
Menu

Nieuwe bewoners in Dierenwijck!

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om twee nieuwe verblijven te creëren in Dierenwijck! Het oude watervogelverblijf, tussen het verblijf van de wallabies en de parkieten volière, is verbouwd tot een tweetal verblijven.

Het voorste gedeelte is het domein van de boergeit geiten. Oorspronkelijk komt deze geitensoort uit Zuid-Afrika en is het een kruising tussen een Europese en Indische geit. Aan de andere kant van het water zijn de prairiehonden te vinden. Actieve kleine dieren die vernoemd zijn naar honden omdat ze ook kunnen blaffen, maar familie zijn van de eekhoorn.

Op dit moment zijn de boergeiten vanaf het wandelpad te bewonderen en zijn de prairiehonden aan de overkant druk bezig met hun verblijf verkennen. Af en toe zie je al voorzichtig een nieuwsgierige prairiehond rondneuzen. Binnenkort, als de dieren gewend zijn aan hun nieuwe omgeving, mag je als bezoeker ook door het verblijf heen lopen! Via de loopburg bereik je het gebied van de prairiehonden en kun je ook een kijkje nemen in de binnenverblijven.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl