Plaswijckpark | NIEUW: Rondleiding bij de herten - Plaswijckpark
Menu

NIEUW: Rondleiding bij de herten

In alle weekenden verzorgt onze dierverzorging om 11.30 uur een superleuke rondleiding langs de verschillende dieren in Dierenwijck. Nieuw in deze rondleiding is het Hillergersbergse Woud, het laatste deel van de vernieuwde Dierenwijck!

Het Hillergsbergse Woud is een prachtig open gebied waar onze damherten nu langzaam aan het wennen zijn. Het bijzondere aan dit gebied is dat je er écht dichtbij de dieren kan komen, want je staat namelijk bij hen in het verblijf. Zoals gezegd zijn de damherten nu dus aan het wennen en worden ze tijdens de rondleiding verwend met worteltjes en hertenkoek die jullie ook nog eens zelf mogen voeren!

Als de herten helemaal gewend zijn zal het Hillegersbergse Woud voor iedereen open gaan. Wanneer dit is, vertellen we jullie binnenkort!

damherten voeren 1
damherten voeren 3
damherten voeren 4damherten voeren 2


Het damhert
Het damhert is groter dan een ree en kleiner dan een edelhert. Van kop tot staart is het damhert gemiddeld 130 tot 170 centimeter en de schofthoogte 85 tot 110 centimeter.
Er zijn veel variaties in kleur. Van wit via lichtbruin tot bijna zwart, maar meestal is de rugzijde roodachtig geel tot kastanjebruin van kleur en de buikzijde geelwit. De vacht is meestal bezaaid met witte vlekjes, zoals jullie ook op de foto’s hierboven kunnen zien. Deze zijn in de winter minder opvallend, omdat de vachtkleur dan grijzer is.
Het damhert ruit twee keer per jaar. Eén keer in mei of juni en één tweede keer in september of oktober.
Enkel het mannetje draagt een gewei. Het gewei wordt in april en mei afgeworpen, waarna het gelijk weer begint aan te groeien. Elk jaar wordt het gewei van het damhert groter.

 

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl