Menu

Nationaal Voorleesontbijt

23 januari 2019

Vandaag was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2019 met het jaarlijks Voorleesontbijt in ons nieuwe Speelcafé. Dit jaar hadden wij hiervoor leerlingen van de Mattheusschool uitgenodigd.

Een volle buik luistert beter

De kinderen kregen eerst een ontbijt voorgeschoteld, want op een lege maag luisteren dat lukt natuurlijk niet! Na het heerlijke eten begon het voorlezen. Mathilde Stein, auteur van verschillende kinderboeken waaronder: Juffrouw van Zanten en de Zeven Rovers, Bang Mannetje, Beste Bregje Boentjes en Pernilla & de Reddende Ridders was hiervoor te gast.

Spannende verhalen

Mathilde las voor uit Pernilla & de Reddende Ridders. Dit boek draait om een eigenzinnige prinses. Het is een eigentijds sprookje waarbij Pernilla zelf wil bepalen wat zij leuk vindt en met wie zij trouwt. Haar vader (de koning) is het daar niet mee eens en zo begint een fantastisch avontuur. Het boek is vanaf nu te koop in onze kadowinkel dus als je snel bent kun je vanavond zelf nog lezen hoe dit verhaal afloopt.

We hebben een fantastische ochtend gehad en de leerlingen gingen met een goed gevulde maag en nieuwe energie weer richting school.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.