Menu

Meet & Greet met Guapa

11/02/2019

Op 4 februari kondigden we al met trots aan dat het onlangs (18/01/2019) geboren alpacaveulen de prachtige naam Guapa gekregen heeft. Die naam is uit meer dan 700 van jullie inzendingen gekozen. De mensen die de “winnende” naam ingezonden hadden zijn op zaterdag 9 februari jl. in het zonnetje gezet!

Ontvangstcomité

Om 15:00 uur was het zover. Twee enthousiaste gezinnen mochten met dierenverzorger Lotte op stap om kennis te maken met onze alpaca’s. Lotte haalde de winnaars op samen met Chico, de trotse papa van Guapa, en Cuzco, ons andere mannetje. Eerste taak van de dag was om met beide heren een wandeling te maken.

 

Moederinstinct

Cuzco en Chico werden na de wandeling naar hun stal gebracht waarna het tijd was om bij de alpaca dames en hun kinderen te gaan kijken. Op naar de Hooiberg in Dierenwijck dus waar Guapa, haar moeder, tantes en neefje Frodo (geboren in december 2018)  staan. Door het uitstekende moederinstinct van Bibi, die haar kleine Guapa tegen alles en iedereen beschermt was het helaas niet mogelijk om het verblijf te betreden. Als je nu te dichtbij komt spuugt mevrouw de boel namelijk onder. Dat doen alpaca’s als ze zich bedreigt voelen en aangezien Bibi nu de zorg voor een kleine heeft, voelt ze zich nogal snel bedreigt.  De alpaca familie is dus vanaf het pad bewonderd en Lotte wist met lekkere wortels de dieren dichterbij te lokken en heeft de winnaars nog wat leuke weetjes en achtergrondinformatie over alpaca’s gegeven.

Als afsluiting kregen de winnaars nog een leuke goodiebag om vervolgens lekker Plaswijckpark verder te gaan ontdekken. Wil jij ook bij kleine Guapa en Frodo komen kijken? Kom dan snel langs! En Bibi spuugt echt alleen als je te dichtbij komt, dus vanaf het pad hoef jij je – net als de winnaars –  geen zorgen te maken!

 

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.