Menu

Laatste week schaatsen

De schaatsbaan ligt er nog tot en met 3 maart!

Sinds 3 november 2018 ligt er echt ijs in Plaswijckpark. Een overdekte schaatsbaan van wel 500 m2. Sinds de opening van de baan hebben al veel bezoekers de schaatsen ondergebonden en hebben veel kinderen zichzelf van onzekere krabbelaar achter een schaatshulp, tot echte ijsglij-expert ontwikkeld. De schaatsbaan is nog open tot en met 3 maart 2019 dus grijp snel je kans en kom jouw schaatskunsten laten zien. 

Schaatsactiviteiten in de voorjaarsvakantie

De laatste week van de schaatsbaan laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. In de voorjaarsvakantie zijn er daarom allemaal leuke activiteiten gepland. Zo kun je meedoen aan een schaatsclinic van een voormalig professioneel langebaanschaatser, is er een demonstratie Oud-Hollands schoonrijden en word er een kunstrijdemo gegeven door Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Dat wil je niet missen natuurlijk! De activiteiten starten om 11:oo uur. Op onderstaande dagen is de hoofdgedeelte van de schaatsbaan in de ochtend afgesloten. Dit om de kwaliteit van het ijs perfect te houden. Rond 11:30 als de activiteiten ten einde zijn kun je zelf je schaatsen onderbinden. Probeer zelf maar eens die speciale schaatsslag die de schoonrijders hebben laten zien of waag je aan een pirouette zoals de dames van de kunstrijdemo.

  • Dinsdag 26 februari 11:00 uur demonstratie schoonrijden
  • Woensdag 27 februari 12:30 schaatsclinic Diane Valkenburg
  • Zondag 3 maart 11:00 uur kunstrijdemo

Geen schaatsen, geen probleem!

Je kunt bij ons schaatsen lenen. Dat kost niets extra’s! We hebben vanaf maat 27 reguliere schaatsen en voor de kleintjes en beginners uitschuifbare schaatsen met dubbele ijzers. Die kun je zelf onder je schoenen bevestigen. Je mag natuurlijk ook eigen schaatsen meenemen. Let wel op: de baan is alleen geschikt voor kunst- en hockeyschaatsen. Noren zijn niet toegestaan.

Handschoenen verplicht

Vergeet als je komt schaatsen vooral je handschoenen niet. Die zijn verplicht op de schaatsbaan. Ben je toch je handschoenen vergeten dan kun je een paar bij ons kopen.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.