Menu

Kinderteam Koninklijke Visio test Plaswijckpark

Plaswijckpark vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedereen. Ieder kind dat het park bezoekt moet zichzelf kunnen zijn en in staat zijn plezier te maken. Om meer inzicht te krijgen in de mate van toegankelijkheid en veiligheid van Plaswijckpark voor kinderen met een (visuele)beperking werkt het Rotterdamse familiepark samen met Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende- en blinde mensen.

Op woensdag 27 september jl. heeft een kindertestteam vanuit Visio een werkbezoek gebracht aan Plaswijckpark. De 13 kinderen, allen met een visuele beperking en in de leeftijd van 6 tot 11 jaar, stonden te springen om het park te onderzoeken op toegankelijkheid en veiligheid. Dit hebben zij, samen met de begeleiding vanuit Visio, dan ook met veel enthousiasme gedaan. In het aansluitende panelgesprek met medewerkers van het park werden er door de kinderen duidelijke voorbeelden gegeven en verbeterpunten genoemd. Zo gaven de kinderen aan dat “de otters ver weg zwemmen en hierdoor niet goed te zien zijn”, “het ingewikkeld is dat de toiletten voor de meisjes blauw en voor de jongens rood zijn geschilderd” en “het plaatje (van een trein) op de bebording in het park lijkt op één grote vlek”.

De gezellige middag was voor Plaswijckpark enorm leerzaam. Bij de ontwikkeling van nieuwe projecten zal het park rekening houden met de uitkomsten van dit onderzoek. De veiligheid en de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking zal hierdoor zeker toenemen. Voor de kinderen was het werkbezoek te kort om het hele park te ontdekken, reden genoeg voor Plaswijckpark om alle kinderen uit te nodigen om nog een keer terug te komen. Dan kan er echt een hele dag gespeeld worden, iets waar de kinderen enthousiast op reageerden!

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl