Menu

Kinderraad weer samen

De kinderraadsvergadering ging vanwege de coronamaatregelen in januari niet door. Dus waren we extra blij om elkaar weer te zien tijdens deze vergadering in april!

Vogelbingokaart

Om de kinderraadsleden alvast in de onderzoekende stemming te krijgen, stuurde we hen een week van te voren een vogelbingokaart als thuisopdracht. Met behulp van deze bingokaart konden zij kijken welke vogels zij tegen komen in hun eigen omgeving.

Vogel informatie

Tijdens de vergadering zijn, onder het genot van wat te eten en te drinken, de vogelbingokaarten besproken. Heel leuk om te horen wat voor kennis er al is bij de leden betreft het onderwerp tuinvogels.

Die kennis werd vergroot toen we met Ernesto de dierenverzorger langs de vogels van Plaswijckpark gingen. Zo liepen we langs de ara’s, de zwarte zwanen, de nandoes, de raven en de uilen. We kregen onder andere uitleg over het verschil tussen een loopvogel en een vogel die kan vliegen, over hoe vogels wonen en wat vogels eten.

Lekker verven

Na al dat luisteren, nadenken en bekijken was het tijd voor iets anders. De kinderraadsleden mochten weer terug naar het kantoor en werden daar opgewacht door prachtige, maar nog kale, vlinderhuisjes. Sommige vogels eten vlinders, maar vlinders zijn weer belangrijk voor het bestuiven van de bloemen. Daarom is het altijd goed om een vlinderhuisje in je tuin te hebben, zodat de vlinders een plekje hebben om te schuilen.

De vlinderhuisjes werden prachtig versierd door de kinderraadsleden met verf voor in hun eigen tuin of balkon. Toen de huisjes klaar waren stonden de ouders alweer klaar om de leden op te halen. De tijd is voorbij gevlogen!

Het was een erg leerzame en creatieve dag. We kunnen nu al niet wachten tot de volgende vergadering.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.