Plaswijckpark | Kinderraad Plaswijckpark is een feit! - Plaswijckpark
Menu

Kinderraad Plaswijckpark is een feit!

Langere tijd is het al de wens van Plaswijckpark om kinderen te betrekken bij het reilen en zeilen van het park. Vol trots kunnen wij vertellen dat dit een feit is en dat er een echte kinderraad is opgericht. Een raad dat advies geeft aan het parkbestuur over wat zij als gebruiker van het park vinden. Met deze start van de kinderraad wilt Plaswijckpark meer aandacht vestigen op kinderparticipatie in het park.

De wens was om jaarlijks met een groep kinderen in gesprek te gaan om te vragen wat er beter kan in Plaswijckpark. Voor de zomervakantie is de kinderraad voor het eerst bij elkaar gekomen om naar het park te kijken. Een groep van enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben een middag lang vergaderd over belangrijke zaken als leukste, saaiste en spannendste onderdelen van het park.

De kinderen kwamen zelf met punten over veiligheid, dat er geen ongelukken mogen gebeuren en er geen mensen gewond raken. Een schone speelomgeving, geen troep in het water en op de grond. Dat je niet alleen aan jezelf moet denken maar ook wat andere kinderen leuk of belangrijk vinden, kleine kinderen, grote kinderen en kinderen die anders zijn. De kinderraadsleden kijken ook naar de toekomst. De belangrijkste conclusie die getrokken kan worden is we niet moeten na-apen bij nieuwe dingen of verbeteringen.

De kinderraad van Plaswijckpark werkt samen met het bestuurslid opvoeding & onderwijs, de operationeel manager en een medewerker van de afdeling marketing en edutainment.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl