Menu

Kinderraad Plaswijckpark is een feit!

Al langere tijd is het de wens van Plaswijckpark om kinderen te betrekken bij het reilen en zeilen van het park. Vol trots kunnen wij vertellen dat dit nu een feit is en dat er een echte kinderraad is opgericht. Een raad die advies geeft aan het parkbestuur over wat zij als gebruiker van het park vinden. Met deze start van de kinderraad wil Plaswijckpark meer doen aan kinderparticipatie in het park.

De wens is om jaarlijks met een groep kinderen in gesprek te gaan om te vragen wat er beter kan in Plaswijckpark. Voor de zomervakantie is de kinderraad voor het eerst bij elkaar gekomen om naar het park te kijken. Een groep van enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben een middag lang vergaderd over belangrijke zaken als leukste, saaiste en spannendste onderdelen van het park.

De kinderen kwamen zelf met punten over veiligheid, dat er geen ongelukken mogen gebeuren waarbij mensen gewond raken. Een schone speelomgeving, geen troep in het water en op de grond. Dat je niet alleen aan jezelf moet denken maar ook wat andere kinderen leuk of belangrijk vinden, kleine kinderen, grote kinderen en kinderen die anders zijn. De kinderraadsleden kijken ook naar de toekomst. De belangrijkste conclusie die getrokken kan worden is dat er uit de kinderraad waardevolle adviezen naar voren komen.

De kinderraad van Plaswijckpark werkt samen met een professional op het gebied van opvoeding & onderwijs, de operationeel manager en een medewerker van de afdeling marketing en edutainment.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.