Menu

Kinderraad eindelijk weer samen

Vanwege corona hadden de kinderen uit de Kinderraad elkaar al lange tijd niet meer gezien. Op woensdag 7 juli vond de eerste kinderraadsvergadering van 2021 gelukkig weer plaats.

Thuisopdracht

Voor aanvang van de vergadering hebben de kinderraadsleden een thuisopdracht mogen maken met behulp van een insectenbingokaart: ‘Kijk in jouw woonomgeving welke insecten je allemaal tegen komt.”

Vergadering

Tijdens de vergadering zijn, onder het genot van wat lekkers, de scores van de insectenbingokaart besproken. Wat was het fijn om te horen dat alle kinderen in hun woonomgeving veel insecten hebben kunnen vinden!

Onze dierenverzorger Cees heeft daarna een rondleiding verzorgd in het park en uitleg gegeven over insecten en waarom insecten nu zó belangrijk zijn voor onze natuur. Wist jij bijvoorbeeld dat bijen niet alleen maar honing maken maar ook zorgen voor de bestuiving van gewassen, waardoor er vruchten aan gaan groeien? De leden vonden tijdens de rondleiding o.a. bijen, hommels, kleefkruid, bladluis, wilde aardbeien, rupsen en lieveheersbeestjes. De kleine kriebelaars waren extra goed te zien met de handige vergrootglazen die de leden meekregen tijdens de expeditie.

Na een kijkje achter de schermen in de dierenkeuken waren de leden klaar om naar huis te gaan. We hebben veel geleerd en weten nu waarom insecten heel belangrijk zijn voor onze natuur. Ook zijn insecten eigenlijk overal te vinden, zolang je maar goed genoeg zoekt!

De volgende vergadering zal plaats vinden in oktober.

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.