Menu

Jubileumboekje ‘95 jaar Plaswijckpark – Ravotten op z’n Rotterdams’

PLASWIJCKPARK
EEN AARDS PARADIJS

In 1923 begint de Rotterdamse heer Loos met de aanleg van een nieuw, grootschalig recreatieproject langs de Bergse Achterplas: Plaswijckpark. Het park staat dan al snel bekend als “het aards paradijs”.

Inmiddels zijn we 95 jaar verder en eigenlijk zijn die woorden van toen nog steeds zo actueel als maar kan. Plaswijckpark betekent vandaag de dag de ruimte krijgen om vrij te spelen in de groene natuur. Midden in de stad een park van wel 15 hectare waar je dieren kunt knuffelen, skelteren, schommelen en dammetjes bouwen in de avonturenbeek. Waar je met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes een spel verzint. En nog zoveel meer. Een park waar je de seizoenen echt beleeft, van lammetjes en kuikentjes tot griezelen met Halloween. Kortom het aards paradijs van toen bestaat nog steeds.

Bij dit 95 jarig jubileum hebben we met dit boekje het bijzondere van dit prachtige park proberen te beschrijven. Ook de namen van de sprekers van ons symposium en de titels van hun verhaal zijn in dit boekje opgenomen. Vanuit de wetenschap wordt het belang van buiten spelen bijzonder onderstreept.

Laten we zuinig zijn op dit erfgoed dat dankzij inspanningen van velen al jarenlang hele generaties een heerlijke dag ontspanning biedt. En na het eerste bezoek ben je natuurlijk verkocht en wil je terug. Zoals men dat 95 jaar geleden al optekende:

“…en hoe meer men het Plaswijckpark leerde kennen, des te meer kreeg men het lief.”

Namens het bestuur van Stichting Plaswijckpark

Annemarie Blok-Weverling

Bovenstaande is het voorwoord in het boekje ‘95 jaar Plaswijckpark-Ravotten op z’n Rotterdams’ Het boekje is verschenen ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan. Hierin lees je onder andere over de geschiedenis van het park, prikkelende verhalen van medewerkers en bezoekers en over de inzichten van wetenschappers. Het boekje is verkrijgbaar in de winkel van het park voor €1,99.

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.