Menu

Jippie, het Gi-Ga-Groene Natuurpad opent tijdens de Kinderboekenweek!

Klauter langs de houtwallen, neem een kijkje in de insectenkasten en spot vogels in het wild vanaf de uitkijktoren. Misschien heb je al stiekem naar binnen gekeken en gezien hoe gi-ga-groen het met alle planten geworden is. En laat Gi-Ga-Groen nou net het thema van de Kinderboekenweek 2022 zijn!

Opening Natuurpad
Het Natuurpad opent in het weekend van 8 en 9 oktober, midden in de Kinderboekenweek. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan dit nieuwe stukje Plaswijckpark. Hier leer je op een avontuurlijke manier over verschillende vogels, insecten en planten uit Nederland. Zo kun je aan het begin de pootafdruk van verschillende vogels raden en ze door de doorkijkjes in de heggen en de verrekijkers misschien wel in het echt spotten! Zie jij in het insectenhotel nog wat kriebelige kruipers? De dierenverzorgers van Plaswijckpark geven hier dit weekend een speciale rondleiding. Zij vertellen alles over de diersoorten en planten die je langs het pad kunt zien.

De leukste kinderboeken
Natuurlijk wordt er ook voorgelezen uit de allerleukste kinderboeken. Midden in Speelwijck kun je in ’t Huis in de Heuvel onder andere luisteren hoe Coco leert vliegen, Dokter Diertje de zielige Zwijntjes helpt en De Zoete Zusjes hun speelplek beschermen. Vond je het boek zo leuk dat je het thuis nog wel een keer wil lezen? Het is te koop in onze winkel!

Zaterdag
13.30 uur: Anansi de Spin
14.30 uur: Scheten uit de schoorsteen
15.30 uur: Coco, kijk uit!

Zondag
13.30 uur: Coco kan het
14.30 uur: Dokter Diertje
15.30 uur: De Zoete Zusjes helpen de natuur

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.