Menu

Jonge dieren in Plaswijckpark

Jonge dieren in Plaswijckpark

Er zijn heel veel jonge dieren geboren in Plaswijckpark. Ondanks dat het park gesloten is vanwege het coronavirus gaat de dierenverzorging gewoon door. Veel beesten hebben de lente in hun bol en er worden veel jongen geboren.

Onze jonge dieren

In Plaswijckpark springen er maar liefst 9 lammetjes door de stal en op de schapendijk. Ze zijn er in allerlei kleuren: zwart, wit, bruin of gevlekt.
Het geitengezin heeft er ook een kleintje bij, namelijk een nieuw dochtertje. Het kleine ding kijkt nieuwsgierig om zich heen, maar houdt mama goed in de gaten. Zoals jullie misschien al wisten zat onze zwarte zwaan op eieren. Tot onze grote vreugde zijn deze uitgekomen! Er zwemmen nu 6 zwanenjongen in het water die, als ze gevoerd worden, zo de voederbak inspringen. De zwanen zijn niet de enige Australische beesten die kleintjes hebben, want onze wallabies hebben er ook 2 jongen bij. Ze zitten nu nog in de buidel, maar heel soms steken ze hun kop naar buiten om een frisse neus te halen. Als laatst vliegen de ooievaars hier druk heen en weer en verwachten we dat die ook een aantal eieren zullen leggen. Anders zullen ze vast nog meer kleine dieren bezorgen in Plaswijckpark.

Update 1 april 2020:
Jawel, de Plaswijckpark familie is nog verder uitgebreid! We tellen er maar liefst 6 jonge stokstaartjes bij. Moeder stokstaart houdt de kleintjes goed warm door ze allemaal goed te knuffelen onder de warmte lamp. Ook onze mara’s zijn bevallen van twee jongen. Die zitten vooral binnen, want oei wat is het koud buiten.

Houd onze Instagram, Facebook , YouTube en website goed in de gaten voor leuke foto’s en filmpjes!

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.