Menu

De oehoe is weer terug!

De oehoe is weer veilig terug in Plaswijckpark. Op woensdag 10 april ontsnapte hij uit zijn verblijf. Hoe hij is ontsnapt is nog steeds een raadsel. Op zondag 14 april is de uil in de ochtend gevangen door medewerkers van de dierenambulance. Met lichte verwondingen aan zijn oog, mogelijk opgelopen door pestende eksters en kauwen, zat hij veilig achter de schermen waar zijn oog behandeld werd. Nu zit hij weer in zijn verblijf en kan je hem weer bewonderen. 

Toen op 10 april de oehoe uit Plaswijckpark ontsnapte stonden alle medewerkers op scherp. Vier dagen bleef de ontsnapte uil in de buurt van het park, maar liet zich moeilijk vangen. Waarschijnlijk is de uil ontsnapt via het hok waar strakgespannen draden zijn in plaats van tralies. Om nog een ontsnappingspoging te voorkomen hebben wij hier gaas voor geplaatst. De medewerkers van de dierenverzorging waren dagelijks druk bezig de vogel te volgen. Op vrijdagavond is hij zelfs gevoerd door een medewerker op twee meter afstand, maar het lukte ons niet om hem te vangen.

Op zondagochtend was hij zo vermoeid dat hij in de ochtend naar beneden kwam, waardoor medewerkers van de dierenambulance hem rond 9 uur wisten te vangen. Met behulp van de ringinformatie is zijn identiteit gecheckt. Om de uil goed te verzorgen is hij achter de schermen behandeld aan zijn oog. Nu is hij weer te zien in zijn verblijf. Wij willen de buurtbewoners, dierenambulance en Diergaarde Blijdorp bedanken voor hun oplettendheid en hulp.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.