Menu

Datalek Ticketcounter

Ticketcounter, de partij die online ticketing verzorgd voor diverse partijen, heeft onlangs bekendgemaakt dat er persoonsgegevens zijn gelekt.

Het betreft helaas ook persoonsgegevens van bezoekers van Plaswijckpark die gebruikt zijn bij de aankoop van online tickets en/of gegevens die gebruikt zijn bij de registratie van abonnementen. Wil je weten of ook jouw gegevens gelekt zijn? Via onderstaande beveiligde tool kan je je e-mailadres invoeren. Je ontvangt dan een e-mail met de gegevens die bij Ticketcounter bekend zijn.

Klik hier om te controleren of jouw gegevens zijn gelekt.

Wat er is gebeurd, is volstrekt onacceptabel. Wij betreuren deze situatie dan ook enorm en bieden hierbij onze excuses aan.

 

Meest gestelde vragen

Wat is er precies gebeurd?
Ticketcounter, de partij die onze online ticketing in het verleden verzorgde, heeft officieel bekendgemaakt dat er door een menselijke fout in hun organisatie persoonsgegevens zijn gelekt. Het betreft persoonsgegevens van mensen die online een ticket hebben gekocht of een abonnement hadden in de periode van 10 april 2016 tot en met 30 april 2018. Het systeem van Ticketcounter is niet gehackt, onbevoegden hebben nooit toegang gekregen tot het systeem, er is één back-up bestand gelekt.

 

Wat hebben Ticketcounter en Plaswijckpark gedaan, zodra dit nieuws bekend werd?
Ticketcounter heeft direct alles op alles gezet om het lek te vinden. Dat is gevonden en is direct dichtgezet. Daarmee is het probleem opgelost en is er geen vervolgactie meer nodig. Ticketcounter heeft al haar klanten geïnformeerd en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Plaswijckpark heeft vervolgens ook melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de desbetreffende bezoekers hierover geïnformeerd. Wij hebben Ticketcounter inmiddels dringend verzocht alle data betreffende bezoekers van Plaswijckpark te verwijderen.

 

Welke gegevens zijn er precies gelekt ?
Het betreft persoonsgegevens van bezoekers die gebruikt zijn bij de aankoop van online tickets en/of gegevens die gebruikt zijn bij de registratie van abonnementen in de periode van 10 april 2016 tot en met 30 april 2018. Het kan dan gaan om naam, e-mailadres, telefoonnummer, adres en/of geboortedatum. Indien er met iDEAL is betaald, is ook het IBAN nummer verkregen.

Er zijn geen pasfoto’s gelekt.

 

Wat kan er met mijn gegevens worden gedaan?
Het is belangrijk dat je waakzaam bent op zogenaamde phishing berichten via de e-mail, telefoon, of andere communicatiemiddelen. Een hacker kan zich (bijvoorbeeld) voordoen als een medewerker van een bank en je gegevens gebruiken om te bewijzen dat hij ‘echt van de bank’ is. Wij benadrukken dat Plaswijckpark, Ticketcounter of je eigen bank nooit telefonisch, per e-mail, per Whatsapp, of op welke andere wijze dan ook je zal vragen om pincodes, persoonlijke inloggegevens of om overboekingen tussen bankrekeningen of andere vertrouwelijke financiële handelingen uit te voeren. Mocht je een verdacht bericht ontvangen, neem dan altijd contact op met de betrokken instantie via de vaste contactgegevens die je van deze organisatie hebt.

 

Is het mogelijk om mijn gegevens per direct te verwijderen uit de systemen?
Inmiddels heeft Plaswijckpark het verzoek ingediend bij Ticketcounter om de gegevens van bezoekers van Plaswijckpark conform de AVG richtlijnen (Algemene Verordening Gegevensbescherming)/GDPR-richtlijnen uit het systeem van Ticketcounter te verwijderen.

 

Wat gaan jullie doen om dit in de toekomst te voorkomen?
Wij vinden het erg belangrijk dat de gegevens van onze bezoekers veilig zijn. Plaswijckpark sluit daarom met al haar partners waarbij sprake is van verwerking van persoonsgegevens een Verwerkingsovereenkomst. Wij blijven met al onze partners in gesprek om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig en vertrouwd conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden verwerkt.

 

Ik heb nog andere vragen, waar kan ik terecht?
Dan kun je contact opnemen met de servicedesk van Ticketcounter via info@ticketcounter.nl  en 010-751 64 00. Je kan natuurlijk óók contact met ons opnemen via info@plaswijckpark.nl en 010-418 18 36.

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.