Plaswijckpark | Blauwalgvrij ravotten in Plaswijckpark! - Plaswijckpark
Menu

Blauwalgvrij ravotten in Plaswijckpark!

Waar de verschillende waterspeelplekken last hebben van blauwalg kan er in Plaswijckpark volop genoten worden van frisse verkoeling en nattigheid! Iedere zomer zijn er berichten over blauwalg in buitenwater. Ook in de Bergse Achterplas, de aan het park grenzende waterplas, bevindt zich jaarlijks blauwalg.

Plaswijckpark heeft 2 UV filters om het water o.a. bij de Vlottenvaart en Avonturenbeek te desinfecteren. Per uur wordt er 20.000 liter water volledig gefilterd. Door middel van het UV licht wordt het water alg vrij gemaakt en schoon het park in gepompt. Je kunt als kind zorgeloos ‘per ongeluk’ het water in vallen tijdens je avontuur op het vlot of rennen door het kabbelende water in de beek!

Voor waterratten is er in Plaswijckpark nog veel meer te beleven! De spannende Kangaroetsjjj, waar je in een bootje het water in plonst. Spelen met de fonteinen in de Havenspeeltuin. Gaat dat allemaal iets te snel of is het te nat? Rustig dobberen over het water kan met de waterfietsen, of een rondje over de Bergse Achterplas met de rondvaartboot!

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl