Plaswijckpark | Bijzondere geboortes - Plaswijckpark
Menu

Bijzondere geboortes

Op zondag 1 mei zijn er twee maraatjes geboren in Plaswijckpark. Een mara is een cavia-achtig knaagdier en wordt ook wel pampahaas of Patagonische haas genoemd. Ze zijn sinds kort steeds beter te zien.

Mara’s leven in de natuur op droge, open struikwoestijnen en graslanden van Centraal- & Zuid-Argentinië. Mara’s leven in monogame paartjes. Het mannetje blijft zijn hele leven lang bij het vrouwtje. Terwijl het vrouwtje graast of zoogt, let het mannetje op de aanwezigheid van roofdieren, of houdt hij vrijgezelle mannetjes op een afstand. Mara’s grazen korte grassen, kruiden, bladeren en twijgen van korte struiken of liggen overdags graag te zonnebaden.

Daarnaast zijn er in de afgelopen twee weken nog meer bijzondere dieren geboren. Het minipaard Chinouk is bevallen van een lief veulentje genaamd Diddl Bleu Eyes. De kleine dame heeft inderdaad twee prachtige blauwe kijkers. Er zijn drie stokstaartjes geboren en de buidels van drie wallaby’s (een kleine kangoeroesoort) zijn flink aan het bewegen.

mara's 1-5-2016

De twee mara’s 1 dag oud

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.

  •  *
    naam@bedrijf.nl