Menu

Alpaca geboren!

Er is donderdagochtend, 13 december 2018, een alpaca veulen geboren in Plaswijckpark! Ondanks dat het wel erg koud was tijdens de geboorte maakt het veulen het goed en is hij vanaf vandaag voor iedereen te bewonderen in Dierenwijck.

De naam van deze kleine hengst is Frodo. Op dit moment staat hij samen met zijn moeder Bonita in de Hooiberg, lekker tussen het warme stro. Vlak na de geboorte is het belangrijk dat het veulen op zijn eigen poten kan staan en gaat drinken bij zijn moeder. Dit is altijd een spannend moment, maar gelukkig is alles goed verlopen. De moeder van dit veulen is Bonita, onze licht bruine alpaca. De vader is Chico, de witte alpaca hengst die nu achter het Huis in de Heuvel staat. Vader Chico staat nu apart van de alpaca groep, dit om de rust te bewaren in de groep en moeder alle ruimte te geven om te zorgen voor haar pasgeboren veulen.

Als je dan toch naar Plaswijckpark komt om een kijkje te nemen bij de alpaca’s, kom dan ook lekker schaatsen op echt ijs en doe mee met alle andere winterse activiteiten in het park!

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.