Menu

Voorjaarsvakantie vieren!

23/02/2019 tot en met 03/03/2019

Het is ein-de-lijk voorjaarsvakantie!!! Kom maar op met die strak blauwe lucht en het zonnetje.  De grote vraag is natuurlijk wat ga je doen met al die vrije tijd? Lekker naar buiten en bewegen natuurlijk! Om te zorgen dat jij je geen moment hoeft te vervelen hebben wij deze voorjaarsvakantie allerlei leuks op de planning staan. 

Schaatsbaan

De voorjaarsvakantie is de laatste week dat je lekker kan komen glijden op onze schaatsbaan. Tot en met 3 maart kun je jouw schaatskunsten laten zien of  lekker oefenen. Omdat het de laatste week echt ijs is, hebben we een aantal leuke verrassingen. Zo is er op dinsdag 26 februari een demonstratie schoonrijden. Dat is een typisch Nederlandse manier van schaatsen uit de 19e eeuw. Bij schoonrijden gaat het erom een zo fraai mogelijke schaatsslag te maken. Op woensdag 27 februari kun je schaatsen met voormalig langebaanschaatser Diane Valkenburg. Ze heeft meerdere gouden en zilveren plakken op haar naam staan dus je kunt zeker iets van haar leren! Op zondag 3 maart, de laatste dag van de schaatsbaan,  komen de talenten van Kunstrijvereniging De Drechtsteden langs voor een kunstrijdemo. Gabi, Josephine en Dani zullen hun kunsten vertonen en de mooiste sprongen, flips en pirouettes maken. Het allerleukste is natuurlijk zelf je schaatsen onderbinden! Het is de laatste week dat je echt kunt schaatsen* dus zorg dat je dat niet mist!

Speurneuzen

Waan je een echte detective deze voorjaarsvakantie met de speciale voorjaarsspeurtocht. Alle kinderen kunnen hier aan mee doen. Je gaat met een kaart van het park en een aantal vragen op pad. Als je alle vragen goed beantwoordt ontcijfer je een locatie waar een leuke verrassing op je ligt te wachten. Haal bij de entree van het park de spullen voor de speurtocht op en ga direct aan de slag!

Jonge dieren

Voorjaar betekent natuurlijk jonge dieren. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, is er genoeg te zien. Zo hebben we twee alpacaveulens. Daarnaast hebben we sinds kort een biggenmama met 8 kleintjes, heeft onze witte wallaby een jong in haar buidel die af en toe naar buiten gluurt en zitten onze zwarte zwanen weer op eieren.  Ook bij onze boerderijdieren verwachten we binnenkort gezinsuitbreiding, dus reden genoeg om een bezoek aan Dierenwijck te brengen.

Openingstijden

Als je toch niet naar school hoeft heb je natuurlijk energie over om extra lang te ravotten. Dat snappen wij! Daarom zijn wij in de voorjaarsvakantie elke dag van 10:00 uur tot 19:00 uur geopend. Zo heb je extra veel tijd om al het nieuws in Plaswijckpark te ontdekken en te spelen tot je niet meer kan!

Koop je kaartje

Wil je lekker snel doorlopen bij de entree van Plaswijckpark, koop dan je ticket online of via onze ticketmachine voor de ingang. Wil je met de Rotterdampas naar binnen dan kun je bij ons aan de kassa terecht. Hou er rekening mee dat de nieuwe Rotterdampas pas vanaf vrijdag 1 maart geldig is. De actiekorting voor gratis entree of 50% korting op een abonnement kan maar één keer per pas gebruikt worden.

* Voorafgaand aan de activiteiten op de schaatsbaan zoals hierboven genoemd is het hoofdgedeelte van de baan afgesloten voor gebruik. Dit om de kwaliteit van het ijs te waarborgen. Op deze dagen opent de schaatsbaan rond 11:30 voor uw gebruik.

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.