Menu

95 jaar terug in de tijd!

Al 95 jaar is Plaswijckpark een begrip in Rotterdam. Jaarlijks zijn er honderdduizenden families die zich in dit grote groene park vermaken. Sinds de oprichting in 1923 nog altijd even relevant. Met de opening van een bijzondere tijdlijn van herinneringen, unieke foto’s en anekdotes wordt haar rijke historie in het park teruggebracht.

Ter gelegenheid van de viering van het 95 jarig jubileum opent Plaswijckpark een tijdlijn in het park. Het park heeft bezoekers opgeroepen om herinneringen aan het park te delen. Een flink aantal van deze ingezonden berichten is terug te lezen op de tijdlijn.

De rijke historie van het park brengt bij veel Rotterdammers warme gevoelens naar boven. Wie heeft er nu niet als kind rondgelopen door het recreatiepark aan de Bergse Achterplas? De tijdlijn is geplaatst in de Engelse Tuin, één van de kenmerkende tuinen van het park die er al vanaf 1923 liggen. Tussen het groen en de kletterende fonteinen is er alle rust om de historische ontwikkeling van het park te lezen en te bekijken.

 

 

Schrijf je in voor meer avontuur

De laatste evenementen en nieuwtjes maandelijks in je mailbox.